Saturday, July 09, 2011

Hiren Boot CD



(Tool yg sangat2 berguna utk IT expert)

Kenapa perlu Hiren Boot CD? apakah kelebihan boot cd ini? Senarai dibawah mampu memberikan korang gambaran sebenar mengenai hiren Boot CD…

Ianya sangat berguna incase kalau windows / linux korang corrupted atau bermasalah
hilang password admin, (nak crack / hack password admin)
benchmark PC korang tanpa memasuki windows
buang virus, trojan, rootkit, spyware (dan sewaktu dengannya) kalau windows tak boleh masuk (corrupted) – clean / buang virus dari DOS, atau juga dari Windows.
buat image (ghosting / cloning) hard disk / partition, applying, etc
mengubah partition size, drive letter, file system, etc
recover (dapat kan semula) file2 / partition yg telah terhapus (deleted)
defrag, scanning hard disk dan scanning ape2 sahaja device yg mungkin rosak dari DOS tanpa perlu masuk ke dalam windows.
View fail fail dari partition hard disk yg mempunyai file sistem – NTFS (Windows 2000, Windows XP, Windows NT, Windows Vista – yg menggunkan NTFS)
Edit apa-apaa je file secara Text, HEX, BIN dan etc.
Crack password BIOS.
Information ttg BIOS etc.

Kesimpulannya; hampir kesemua utitities yang diperlukan untuk configure, diagnostik, & troubleshooting dari segi hardware dan software ada dalam Hiren Boot CD. Yangg khttp://www.blogger.com/img/blank.giforang perlu tahu adalah mane tools yang perlu digunakan bagi satu-satu tujuan.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
P/S : Guna HJSplit untuk join semua file dan lepas tu extract. Tak payah nak install,cuma masuk Hiren Boot Folder-HBCD-WinTools dan doubleclick icon Autorun. Hiren Boot ni versi lama tapi masih boleh pakai..;-)
http://www.blogger.com/img/blank.gif
DOWNLOAD FILE
http://www.mediafire.com/?7okqahrf1lgj5yr

http://www.mediafire.com/?db7so0incvd9fi8

http://www.mediafire.com/?cks3o46v4y3yc9d

http://www.mediafire.com/?99tdec5jfmk2s47

http://www.teamhanna.org/
http://adf.ly/1okqV

No comments:

Post a Comment